Summa sidvisningar

lördag 15 januari 2011

Bårtäcket
Här är bilder på bårtäcket jag sytt åt Tärendö församling

Det kom en beställning.

För ett bra tag sedan fick jag en förfrågan om att sy ett bårtäcke till min hemförsamling.
Genast så skissade jag på förslag, de skulle kännas som liv i täcket. Det förslaget som församlingen valde hade jag tänkt att korset i centrum skulle vara tro eller den välsignelse som läses under begravningsakten. Runt korset finns blått i olika nyanser, nämligen vatten som betecknar liv och älvarna som rinner i vår församling just nedanför kyrkan. Runt vattnet finns olika gråa som är himlen, där flyger fåglar som kan vara frihet eller färden mot evig vila. I himlen finns också blommor som betecknar livet, växtkraften. Himlen är kviltad fritt för att visa virvlarna i livet, lekfullhet och kraft Hela täcket omges med en grön sicksack kant som är gräset, grönskan och marken omkring oss.
Efter att ha bevistat en begravning så fick också allt ytterligare en förklaring då prästen läste en text ur bibeln där hon liknade oss med blommor, vi växte och frodades men så drog en stark kall vind över marken och inga blommor fanns mer. För mig blev symboliken i bårtäcket ännu tydligare.

1 kommentar:

  1. Hejsan, kikar in här för första gången. Beundrar ditt bårtäcke. Så otroligt fin och vilka härliga tankar om symboliken i täcket. Ett jättefint jobb du gjort. Hälsningar anne-Marlen

    SvaraRadera